Als Exact tafels produceerde

February 4th, 2010 auteur: Felix Ogg | onderwerp: diversen, komische noot.

Ik bestudeerde recentelijk wat brochures van Exact, van oorsprong leverancier van boekhoudsoftware. Voor een leek lezen die beschrijvingen vast heel indrukwekkend, maar duidelijk zijn ze allerminst.  Hoe zou Exact’s brochure eruit zien als ze tafels produceerden, in plaats van software?

Exact Tafelruimte Professional

Uw bedrijf opereert elke dag op het scherpst van de snede in een competitieve markt. Daarom leveren wij speciaal voor uw dagelijkse bedrijfscoördinatie het kwaliteitsmateriaal dat aansluit bij uw eisen.

U betreedt uw kantoor door de deurklink omlaag te drukken, onze tafels zijn te plaatsen in alle ruimtes achter deurklinken van industrieel kwaliteitsnivo. Heeft u een klassieke of zelfs modernere RVS deurklink? Geen probleem, onze tafels ondersteunen het!

Exact tafels kunnen staan in werkruimtes mèt en zonder airconditioning, op alle soorten projecttapijt, plavuizen en zelfs granieten siervloeren. Onze ontwerpers kunnen bogen op vele eeuwen onderzoek en gravitatietoetsingen.

Exact tafels zijn regelmatig gehoekt, waardoor u ze eindeloos kunt combineren met een gepatenteerd efficiënte oppervlakbezetting.

Exact tafels zijn een fortuin waard, want u kunt eraan gaan zitten en de beslissingen nemen die u een voorsprong op uw concurrentie doen behouden.

Add-on modules

Bij aanschaf van een Exact tafelpakket, kunt u 4 van onze add-on modules tafelpoot toevoegen voor een vrijwel letterlijke verhoging van uw gebruiksgemak.

Een tafelkenner zou lezen:

Rechthoekige, loodzware tafels zonder poten.

Exact maakt vast prachtige producten, maar dàt doet IKEA ook. Bij die laatste snap je tenminste uit de brochure wàt ze verkopen.

3 Responses to “Als Exact tafels produceerde”

 1. Stefan | 4/02/10

  Ha, mooie! Doet me denken aan een PDF die een klant me voorschotelde. De klant werd er ook niet veel wijzer uit (begrijpelijk) en vroeg me “kun jij hier iets mee?”.
  De betreffende PDF: http://bit.ly/crOuce

  Vol met juweeltjes:

  “Deze wordt in het mid office geplaatst als een zogenaamde Operational Data Storage (ODS), een datawarehouse als geconsolideerde laag bovenop de verticale (back office) applicaties.”

  “In het laatste geval kan hetzij asynchroon met een database worden gecommuniceerd via bijvoorbeeld AS400- of Oracle-scripts of via een message queue of Enterprise Service Bus (ESB) op basis van standaarden als StUF en XML, hetzij synchroon door de database direct te benaderen (ondersteund worden onder meer Oracle, DB2, Progress, SQL Server en Access).” (je leest het goed, dat is één zin!)

 2. Franca Ogg | 6/02/10

  Ik word nu benieuwd naar die brochure van Exact. Of heb je woorden uit de originele tekst werkelijk alleen maar hier en daar vervangen door tafelpoten etc?

  Groet
  Franca

 3. Felix Ogg | 7/02/10

  Op de site van Exact zie je genoeg voorbeelden. Toen ik deze tekst bedacht las ik geloof ik deze, maar ze lijken allemaal nogal op elkaar..

  De impuls die Exact Synergy Enterprise uw dagelijkse operatie geeft, is groter naarmate meer mensen het systeem voeden. Data wordt eenmalig ingevoerd, het aantal handelingen vermindert, en het risico op fouten daalt. Ook op een hoger gebruiksniveau voegt de integratie van informatie en processen waarde toe. Analyses en rapportages zijn gebaseerd op gerelateerde, volledige en actuele informatie. Doordat relaties behouden blijven, kunt u altijd doorklikken naar de oorzaken.

Share Your Thoughts